Badbloggande

När man har en lite bärbar, snygg, smidig och allt annat bra, dator som jag har så kan man ju sitta och blogga lite var stans. Just nu sitter jag i badrummet och övervakar sonens bad. Han har snart vuxit ur sin badbalja och flyttar vi inte till ett ställe med badkar snart så lär det bli duschning framöver. Han ska simma nu och lägger sig på magen med händerna i botten, och ja då sticker ju fötterna ut över kanten. Inte lätt att simma då. Men nog har han roligt där han plaskar på och häller vatten över huvudet med hinken. Yoghurthinkar är bra till mycket kan jag tipsa om. Nä nu ska jag hjälpa honom tvätta håret så han blir ren och fin. Ses en annan dag.

Vår eller Vinter?

Igår tittade solen fram och jag tog en tur på stan med sonen. Visst var det ite kallt i luften men solen värmde. Skönt. Köpte några morotsfrön och salladsfrön för ett par veckor sedan och väntar lite på rätt tillfälle att plantera dem, tänker att sonen kanske kommer att gilla att se det växa. Lite inspiration fick jag och började fundera på att ta itu med det. Sedan började det helt plötsligt att snöa. Vad är det för nåt? Ska det vara vår eller vinter, bestäm sig vettja! Idag snöar det oxå och jag tror minsann att dessa frön får ligga ett tag till.

Porslinsmugg med pappersfeeling, eller?

Är inte den här muggen cool? En sån skulle jag vilja ha, lite mer trendig än att springa runt med plastmuggen jag har nu. Den går att hitta här. Där det står så här om den: Porslinsmuggen "I am not a paper cup" av designern James Burgess är en designfullträff som blivit en storsäljare i museishopen på MoMa. Såväl formmässigt som funktionsmässigt är muggen fullkomlig, liksom förmågan att engagera både användaren och åskådaren.

Muggen som är tillverkad av porslin med ett lock av silikon, är en perfekt imitation av de tusentals lattemuggar av papper som vi förbrukar utan att blinka. Till skillnad från engångsmuggar som man lätt bränner sig på, har porslinsmuggen dubbla väggar som ger en termoseffekt. Alltså, användaren slipper bränna fingrarna av sig, samtidigt som den varma drycken inuti muggen förblir varm betydligt längre än annars.

Muggen rymmer 2,5 dl. Både locket och muggen går att diska i maskin och kan användas om och om igen.Foto: Från sidan jag länkat till.

Lite oinspirerad

Har ju inte skrivit så mycket på ett tag men jag har liksom ingen riktig inspiration. Jag vill ju att det jag skriver ska vara intressant, gärna roligt pch lite genomtänkt. För det går ju inte bara att skriva för skrivandets skull, eller?Det är det ju iof rätt många som gör har jag sett. Tänker då främst på alla dessa "modeller". Ni får gärna tipsa mig om nåt roligt att undersöka och skriva om.

Nu hänger jag i soffan och tittar på antikrundan samtidigt som sambon irrar omkring och letar efter sin snusdosa, snart börjar han nog klättra på väggarna, hihi. Lite desperat börjar han bli i blicken.

Sonen sover så gott. I morse till frukost var jag tvungen att ta tempen på honom och han hade strax över 38. Han fick alltså vara hemma idag och med lite alvedon i kroppen så har det knappt märkts på honom, lite trött bara. Jag hoppas att han är pigg i morgon för då tänkte jag ta med mig honom hem till mormor och morfar över helgen.

Nu hittade han snusdosan, den låg på bordet hela tiden, typiskt...

Sov gott mina vänner å trevlig helg!

Bajsdebatt

Jag tog en liten omväg hem igår för att få mig en liten promenad på köpet, jag har ju kommit fram till att jag kanske inte ska börja träna på den nivå där jag slutade för ca. 2,5 år sedan. Hur som helst jag, min ögon fångade ännu ett fenomen i naturen som jag tvunget måste visa er. jag vet inte riktigt om det är något vackert som naturen skapat men det jag kan säga är väl att det åtminstone är ett inlägg i plocka-upp-bajset-efter-din-hund debatten.


Foto: Du glömde bajset! Vems bajs?
Taget med mobilkamera. Sprid den gärna vidare!!

Jaha? så han lyssnar ibland.

Jag tycker att nog kan man begränsa TV.tittandet. Varje morgon har sonen vaknat kring 06. Han brukar komma in till oss och säga Hej mamma! sovit dott?, krypa upp i sängen och kramas lite sedan säger han. Jag gå å leka. Ja gör det svarar jag i nån typ av dvala och han går och sätter på TV:n. Sedan roar han sig där till någon av oss kliver upp och vi hjälps åt att fixa frukost. i helgen när sambon jobbad har han varit själv uppe till 8, 8.30. Jag har liksom inte tagit mig upp tidigare än så. När vi då ätit frukost så tycker jag verkligen att vi kan göra annat än att titta på TV. Igår sa jag helt enkelt Nej! när han gick och slog på den. Han grinade lite och sedan blev han tyst, jag hade gått tillbaka till köket för att diska eller nåt. Jag anade att han hade slagit på den ändå, mycket riktigt. Han hade smugit upp från soffan och tryckt på knappen. Jag slog av TV:n och sa. Mamma sa Nej. Ok då fattade han och vi gjorde annat.
Senare så for jag iväg på min dansyoga och när jag hade gått så skulle sambon slå på Tv:n men gissa vem som satte sig emot. Jo sonen sa bestämt. Mamma sa Nej. Tydligen så lyssnar han ändå. 

Leker med sina födelsedagspresenter

Här kommer några bilder på sonen då han är i full färd med att leka tillsammans med sin morfar. Huset e lite trångt för den sistnämnde men det går ju att lyfta på det och ta sig ut så det e inte helt kört. Sonen har faktiskt snappat upp när jag sagt någon gång att jag hade lite stor rumpa för att krypa in och ut i detta hus och det konstaterar han sedan själv ibland när någon haft problem att ta sig igenom dörren till huset. "Har för stor rumpa" helt utan värdering utan bara som ett konstaterande, e det inte härligt. Vad bekymmerslöst det var när man var liten.

I Present fick sonen en mycket fin kungakrona och kungamantel samt en kungastav som han enligt upphovsmannen ska använda för att utöva sin makt. Inte för att jag tycker att han behöver någon stav, jag tycker att han lyckas bestämma här hemma mest hela tiden ändå. Det är min äldsta bror och hans fru och son som skapat dem och sonen gillar dem skarpt. Staven går även att använda som brandslag eller skidstav.

Alla foto:Privata


Länge sedan sist

Har varit en del som tagit upp min tid och däremellann så har jag helt enkelt hamnat i någon sorts apati och inte tagit mig för att göra någonting. Men nu e jag här igen, får hoppas att det inte blir lika länge till nästa gång.

Idag dukade vi lite fint till middagen. Sonen hjäälpte till och här nedan ser ni hur fint det blev, han e verkligen kreativ och påhittig ibland.Sedan var han tvungen att posera lite när han märkte att jag hade tagit fram kameran. Han  är en riktig liten linslus och när jag filmar honom då vill han titta samtidigt, vilket blir lite svårare, men det går. Då står han mest å flinar åt sig själv.


Foto: Privat

Halvtidsvila å lite bloggtid

Är ganska precis hemkommen från Leos lekland där vi varit i 3.5 timmar. Sonen har klättrat, åkt kana, cyklat (eller försökt iaf, han har lite för korta ben än), ätit pannkaka och sprungit runt. Själv har jag ätit en toast, druckit kaffe och faktiskt klättrat och åkt kana en del också. Det e ju roligt men det märks ju helt klart att ställningarna inte riktigt är byggda för min storlek, man måste vara rätt vig för att komma förbi på en del ställen. Nu har jag halvtid innan jag ska hoppa in i duschen och piffa mig för utgång. Jag har en förköpsbiljett till shlagerklubben men jag får se om jag går dit eller om det blir något annat ställe. De gånger jag varit där har det varit mycket folk, högljutt å stojigt. Ok jag vet att det är en dansklubb men lite måtta får det vara, det kan ju vara roligt att kunna föra en konversation också. Nu ska jag sluta gnälla och låta som en småbarnmorsa. Vi ses, i morgon kommer jag troligtvis att spendera i sängen, iaf fram till lunch skulle jag tro. ;-)

Fredag framför TV:n

Denna vecka har sprungit iväg fortare än någon annan vecka någonsin tidigare gjort. Ja så har då jag upplevt det, sambon tycker däremot att den har varit lååång. Fredagkväll, drängen sover, vi dricker vin å har det bra. På TV:n är det givet Så ska det låta som står på. Ända sedan det började och Peter Harysson var programledare har jag suttit bänkad, tidigare tillsammans med mina föräldrar där främst min pappa varit ett fan. Vi sjöng ikapp och det kändes alltid lite speciellt när jag knäckte låtarna före honom. Även om vi inte kan titulera oss som en musikalisk familj så har alltid svensktoppen stått på och Kicki Danielsson spelats i bilen. Om jag inte fått fel information så ville gärna pappa att jag skulle döpas till just Kicki. Hade väl funkat det med men jag trivs bra med det namn jag har. Något jag hitills bara gjort en gång och i ett lite för onyktert sällskap var att spela spelet Så det kan låta, roligt men jag skulle gärna spela det tillsammans med min polare Ida och hennes familj. De gånger  jag varit på party med dom har ju varit helt klart speciella och roooligare än roliga,. Rekommenderas starkt.

Helgtips!

Vill man göra helgmiddagen, eller varför inte vardagsmiddagen, lite festligare så skippa lördagsgodiset och skapa dessa dessertskålar i stället, hur man gör kan du läsa här. Fyll dem med färsk frukt , eller varför inte glass å maränger, och njuuuut.


Foto: Från Äntligen hemmas hemsida.

Man kan ju inte göra annat än skratta

Igår var inte min bästa dag. Jag var ledsen och vid middagen så sa jag att "Livet är spännande i allafall". Vi har nu en liten papegoja i hemmet som upprepar allt man säger på en gång. Så han började prata om ä de livet pännande m.m. Jag förstod honom inte riktigt men frågade helt enkelt om han sa "Vad är livet?" Ja, svarar han klart och tydligt. Ja vad svarar man på det? Hur förklara det för en tvååring? Jag å sambon kunde ju inte göra annat än skratta och genast mådde jag lite bättre. Tack min käre son för att du förgyller mina dagar.Foto: Privat
Här är min lille skatt GLAAAAAAD

Födelsedagskalas

Nu har vi haft kalas i dagar tre. Vi började i Onsdags med tårta och paket. Redan på morgonen till frukost fick han öppna några paket och sedan på eftermiddagen då farmor kom förbi så åt vi tårta och öppnade fler paket. På torsdag kom mormor och då blev det mer paketöppning, men ingen tårta dock. Sedan hade vi avslutningen på lördag då kusinerna med föräldrar kom förbi med paket och såklart åt vi tårta då med. Sedan hade vi en trevlig middag tillsammans. Min mamma (mormor) hade lagat till lammkött som vi haft i frysen i ett år snart. Till det åt vi potatisklyftor och rårivna morötter, lite sallad och tomat. En lite högljudd men absolut rolig eftermiddag blev det. Barnen sprang runt och lekte så att de blev alldeles svettiga och var tvugna att ta av sig tröjorna. Här under följer några bilder. Blev inte så många kort knäppta då jag filmade en del i stället. Får se om jag får till någon videosnutt som jag kan lägga ut senare.
Foto: Privat
 Kung caspian i full färd med att blåsa ut ljusen, de långa sprakar lite som tomtebloss, men inte så mycket som jag trott och hoppats.

Myrornafynd och ännu en skapelse av min mor

Min mamma är här och hälsar på och jag måste ju visa er vad hon åstadkommit under förra helgen då hon var på tovningskurs. Hon är ju helt otrolig på att hantera diverse material. Här har jag bara visat er vad hon kan åstadkomma med ull, det är dock bara en bråkdel. Hon är även skicklig på att hantera lera och jag har beställt en fönsterlampa till vårat sovrum, men hon vill att jag ska göra en ritning på den och det tycker jag är svårt. Jag har nämligen ingen helt klar bild över hur jag vill att den ska se ut.Vi gjorde ett besök på myrorna, min mor och jag. Vi hade nämligen ett ärende på affären och passade på. Jag hittade denna fina väska och en omlott kofta i bomull. De hade mycket för 20 kronor då de firar 20-års jubileum under dessa dagar. Jag provade blandannat en kappa men den satt inte riktigt bra annars hade det varit ett superfynd eftersom den kostade just 20 kronor. Väskan gillar jag skarpt och tänkte att den är nog rätt gammal, jag såg dock när jag skulle ta bort lappen att den kommer från HM, den är troligvis inte så gammal som jag trodde, lite tråkigt, men jag gillar den ändå.

Alla Foton: Privat

Sover så sött

Javisst är barn härliga, särskilt när de sover ;-) Kolla bara in de här bilderna där min lille dräng har givit efter för tröttheten. Annat än vad har är villig att göra just för tillfället, trots att han klart är i behov av det.

Foto: Privat

RSS 2.0