Slapparfredag.

Ja mest så men lite nytta har jag gjort. Alldagligt plock i köket och... ja det var det. Sedan har jag ägnat mig åt lite bröllopsplanerande. Jag har ringt om lokal och catering. Verkar som att vi kommit en bit på väg. Ska ordna så att vi kan åka och titta till veckan, kanske redan på söndag, får se.

Nu är det dags att fixa nån typ av middag. Har noll inspiration och kylskåpet är typ TOMT. Vädret är föga uppmuntrande och inbjuder inte särskilt till att ta sig iväg på en affär. Men karln har åtminstone kommit hem med vin, alltid nåt. Det blir nog klämihopmackor med vin till middag, sämre mat kan man äta.

I morgon kommer HM Konungen på besök, ja inte hem till oss men nära inpå. Invigning av Umeå östra står på schemat. Blir sannolikt en tur dit. På söndag kommer Zillah och Totte att vara där, invigningen är i dagarna två nämligen. Kanske går vi dit på söndag också med andra ord.

Trevlig helg!!

3 dagar gjorda 1 to go

Sedan har jag klarat mig igenom första veckan på nya jobbet. Jag känner verkligen att det arbete jag gjorde i Sundsvall börjar ge utdelning. Jag känner mig lugn och inte alltför osäker i den nya situationen, i min nya roll. Vilket underlättar och bidrar till att jag känner mig duktig, kompentent och kapabel till att klara av det som förväntas av mig. I morgon jobbar jag heldag (inte hemma förrän 20.00) och fredag är jag ledig. Då är det dags att ta tag i bröllopsplanerandet igen. Jag har mailat till en massa cateringfirmor men det är bara en som svarat, lite underligt tycker jag. Får ta och sätta mig och ringa runt tror jag, vill ju hitta det bästa alternativet.

Nu ska jag lägga drängen och måste släppa bredbandet till pojkarna som ska rädda världen.

Trevlig kväll!

1:a dagen avklarad

Med bravur vill jag påstå. Jag har fyllt i kalender och hälsat på, försökt komma ihåg, men tyvärr glömt en hel del namn. Men det är ju inte hela världen. Alla är så trevliga och säger att det är bara att komma förbi om jag undrar över något. Jag kommer att trivas bra tror jag. Nu är det strax Dexter och sedan sängen på en gång. Viktigt med sömn och när jag behöver kliva upp vid 05.00 så kommer det inte bli många sena kvällar. Måndagar ett undantag just för Dexter.

E han inte för gullig

Vid middagsbordet diskuteras det rätt ofta om bröllop nu för tiden, av förklarliga skäl. Vid en av dessa diskussioner gällande vigselplats och festlokal där vi pratade fram och tillbaka om kostnad m.m så säger sonen: "Jag kan bygga en kyrka till er som ni kan gifta er i. För jag har ju dyra pengar i min spargris." Tänk om det vore så enkelt, men nu har vi ju inte tänkt att gifta oss i en kyrka överhhuvudtaget, men men. Detta samtalsämne kom sedan upp flera dagar och en dag sa sonen: "Jag hade tänkt att jag kunde bygga en kyrka så kan ni gifta er idag". Jag kan inte annat än bli varm i hjärtat. Och igår så talade han minsann om för en pappa i parken att "Jag ska bygga en kyrka som mamma och pappa kan gifta sig i".


Lördag i fest och mys tecken.

Hela familejn är inbjuden till namngivningskalas idag och sedan tänkte jag och fästmannen avsluta vår semester med middag på Tapas och en stund i Trädgården, som har säsongsavslutning. Jag ser framemot hela dagen faktiskt. Ska bli roligt att se hur de har ordnat med namngivningen. Vi hade ett namngivningskalas för sonen men jag har aldrig varit gäst på något. Och vad beträffar middagen så ska det mycket till för att den inte ska vara till belåtenhet. Det blir vår första middag som förlovade, lite speciellt känns det allt. Nu återstår frågan: "Vad ska jag ta på mig?", både på namngivning och inför kvällen. Dags att renska garderoben så jag ser vad jag har, eller hur :D Knappast idag!

Foto: Från tapas bar och deli, hemsidan. Hoppas ni får en trevlig helg med mycket kärlek och skratt.


Dagens I-lands problem

Det är varmt inne och jag vill ha altandörren öppen. MEN det tregnar så i in * att det inte går att höra TV:n plus att det blir blött på golvet.

En vändning jag inte såg komma

Jag har anmält mig till något jag inte trodde att jag någonsin skulle göra, men man ska aldrig säga aldrig. Möjligheten finns dock att jag får det jag vill GRATIS och det är ju sällan fel. Det rör tidigare inlägg och det som fick mig att agera var en annons i lokaltidningen. Vad det handlar om berättar jag när jag vet om jag kom med, eller får betala och vara med kanske. Huruvida jag gör det kommer att bero på hur jag prioroterar. Återstår att se alltså.

Varmt, kvavt och städning.

Dagens tre ord. Vi tog en promenad i värmen, en del av vårt nya liv, och blev vääääldigt svettiga, törstiga och trötta. Sedan så tog jag till och städade lite. Den städning som är en av mina minsta favoriter, om nu jag har någon städning som är mer favorit... Jag rensade avloppen i duschen och handfatet. Inte alls roligt men skönt när det är gjort. En sak att stryka från listan med saker att göra under semestern. Nu är det garderoberna och dylikt kvar.  

Hemma igen!

Visst ligger det något i talesättet borta bra men hemma bäst. Igår kom vi hem efter en vecka på semester. Vi har varit på zoo, hälsat på Petsson och Findus samt ätit gott och mycket. Nu börjar resten av mitt liv, med bröllopsplanering och den obligatoriska viktminskningen så man kommer i klänningen. Ja för det har jag förstått är viktigt efter att ha bläddrat i bröllopsmagasin (bara två förvisso, men ändå). Reklamen i dessa tidningar består av ringar, kläder, brudbutiker OCH tusen olika sätt att tappa kilon på. Det är gym blandat med viktminskningsbars. Som man brukar säga, alla sätt är bra utom dom dåliga. Jag tror på promenader, simning och mindre portioner mat. Det är enkelt, se bara till att förbruka mer än du stoppar i dig. Således ska detta prövas, inte enbart för att jag ska komma i en klänning utan även för mitt almänna välmåendes skull.

Nog om detta. Bilder från semestern kommer inom kort.

Tjingeling!!

RSS 2.0