Magen 22+2


Foto: Privat

Vet inte om det är så stor skillnad mot för dryga veckan sedan. Svårt att ta kort själv i spegeln, dags att be älsklingen min om hjälp.


Magen 21+0


Foto: Privat


Dagens namn

ELENA

Betydelse / ursprung: Lysande, brinnande
Ett vanligt namn i Italien, Rumänien, Grekland, Spanien och Polen och motsvarar det svenska Helena.

Antal döpta 2007: 19

Plats på topplistan 2007: 284

Antal döpta 2006: 18

Plats på topplistan 2006: 257

Antal döpta 2005: 21

Plats på topplistan 2005: 236

Antal med namnet idag: 3 418

Varav tilltalsnamn: 1 877

Vad tycker jag om namnet:
Det är ett fint namn. Ett av barnen i min au-pair familj i frankrike heter det. Lite svårt när man redan förknippar någon med namnet. Sedan ligger det för nära ett aav kusinernas namn. Inget för min bäbis med andra ord men jag gillar namnet i sig. Passar säkert bra på en liten blondin.

Förra helgens skapelserKöpte mig en muffinsplåt, himla smidig att baka i. Goda stora muffins blev det.


Jag gick med i en klubb

För ett par veckor sedan damp det ett erbjudande jag inte kunde motstå. Billiga böcker, medlemstidning full med inspiration, erbjudande m.m m.m. Och om jag svarade inom 10 dagar så skulle jag dessutom få en fiffig liten väska att ha mina prylar i. Ja ni hör ju själva.... så uppspelt var jag när välkomstpaketet skulle hämtas ut att mjölken och filen jag köpt i samma veva blev kvar på affären.Förhoppningsvis kan jag få mycket inspiration och skaparglädje vilket kan resultera i alster som i framtiden presenteras här på bloggen.


Dagens namn

MATTIS

Betydelse/Ursprung: Guds gåva.
Från början ett kvinnonamn, på engelska Matty och är en kortform av Matilda och Marta. Namnet senare mest känt som ett mansnamn efter Astrid Lindgrens bok Ronja rövardotter, där Ronjas pappa bär namnet.
 
Antal döpta 2007: 29

Plats på topplistan 2007: 203

Antal döpta 2006: 30

Plats på topplistan 2006: 186

Antal döpta 2005: 26

Plats på topplistan 2005: 208

Antal med namnet idag: 706

Varav tilltalsnamn: 477

Vad tycker jag om namnet:
Blir det en lliten rövarhövding så är det ju svårt att välja något annat namn än just detta. Men nu tror jag inte att det blir så, fast man ska aldrig säga aldrig. Låter lite för hårt för min smak. 


Namnsnurra

Fick en idé. På Gravid.se finns en namnsnurra. En sak av det jag funderar på med jämna mellanrum är just vad den lill* kan tänkas ska heta. Då kan namnsnurran vara till hjälp med olika uppslag. Slumpen plockar fram ett namn och sedan kan man läsa om vad det betyder, ursprung, namnsdag, plats på topplista m.m.

Dagens namn: GISELA

Betydelse / ursprung: Stråle alt skott, ättling
Är ett tyskt kvinnonamn och en kortform av andra namn som börjar på Gisel-. Namnet var populärt bland adeln i Tyskland under medeltiden och började användas i Sverige på 1700-talet

Namnsdag: 04-sep 

Plats på topplistan 2006: 408

Antal döpta 2005: 2

Plats på topplistan 2005: 512

Antal med namnet idag: 2 638

Varav tilltalsnamn: 1 603 

Vad tycker jag om detta namn: Inte så tokigt. Ligger bra i munnen och passar rätt bra ihop med sonens namn. Kan kanske kännas aningen gammeldags och lite högfärdigt. Passar nog en liten prinsessa som vet vad hon vill.

Vad tycker du?

Lördagsmys

Såhär trött blir en 4-åring efter en dag fylld av snöskottning, fia med krock, TV-spelande, hamburgerätande, storhandling och slutligen godisätande.


Foto:Privat


King med graviditet nr 2

Det e ju helbra vid andra gravidteten. Då har jag ju två stycken som passar upp på mig när jag ligger som en strandad val i soffan.

bäbben är livlig

Nu rör det på sig i magen så jag nästan blir illamående. Den kan väl ta det lite lugnt. Numera går det även att SE hur den rör sig. Skoj, jag hade glömt hur det är. Dags att börja ta bilder på den växande magen tror jag bestämt. Har idag gått in i vecka 22.

Lugna gatan

Idag har vi mest tagit det lugnt. Pysslat lite, spelat dator, lyssnat på radio och ätit en smarrig middag. En alldeles lagom dag med andra ord. En sån dag som man gärna avslutar med en dusch och slapp i soffan. Dags att strax få sonen i säng sedan soft läge innan sängdags.

Idag har sonen tränat på att skriva, han e riktigt duktig. Han har skrivit namnen på "alla" vi känner, lika med närmsta släkten. A har han koll på lika så S, dock händer det att S får en svans ibland. Även L kan han.

Kvällens TV-nöje

Detta ska jag titta på. Bara jag har fått sonen att lägga bort bok och faktiskt sova någon gång. Att det ska vara så svårt stundtals....


Min lille raring

-Mamma. varför är man inte baby tills man dör?

Ja det var en bra fråga. Vad svarar man då?

Kallelse till 4-års kontroll damp ned i brevlådan idag. Det står med STORA bokstäver att barnet har rätt att veta så man ska informera barnet om vad som ska hända innan besöket. För  mig är det en självklarhet, men jag vet att det inte är det för alla. Sedan kan de ju vara så att en del barn mest bara oroar sig om de får veta allt för långt i förväg. Men att barnet har rätt att veta vad som ska hända håller jag helt med om. Får köra en omgång med revaxör innan tror jag så att han lyckas höra pipen i öronen och kan lägga bollarna i lådan. Förargligt om han ska vara hörselnedsatt pga smuts, ibland undrar jag om det är så.

Piratkalas var beställt till födelsedagen. Bara att börja planera det då. Det är ju bara knappt EN MÅNAD KVAR. USCH så tiden går fort.


Tulpanens dag

Ja det är tydligen den dagen idag. Inte har jag någon lust att ta mig ut så jag får nöja mig med bilder på tulpaner. Däremot har jag lyckats ta mig för att städa ur sonens garderob. Det låg kläder i storlek 80 kvar, i dagsläget är han uppe på närmare 110. Det är ett tag sedan det gjordes sist med andra ord. Sedan var det diskning på schemat. Sonen kommer då med en CD på fingret och frågar "Vil du lyssna på den här medan du gör det där?" Visst säger jag. Så idag har jag diskat till Alfons Åberg, sago CD, inte fy skam. Visst är det härligt när någon visar lite omtänksamhet. 

Njut av dessa tulpaner och glöm inte bort att bara vara ibland.
Bara att ladda om

Idag informerade jag chefen om mitt välsignade tillstånd, jo hon hade tänkt att kanske, det syns ju rätt bra nu (särskikt när jag står upp). Men nog var det några på jobbet som inte hade uppmärksammat min växande mage. Jag som trodde att jag var rätt värdelös på att dölja magen.

Pratade med chefen om jobb. Som det ser ut nu så är det rätt svårt att få komma sig till Umeå. Problemet är att de på BUP i Umeå har egen personal som går på begränsade vik, när de går ut söker de givetvis en tjänst som kommer ut. Vilket innebär att jag konkurerar mot legitimerade psykologer som har erfarenhet från den verksamhet som söker personal. Det blir svårt.

Så nu är det bara att ladda om och jobba på så länge kropp och själ håller. Förhoppningsvis får jag må bra och inte bli allt för påverkad av pendling och tidiga mornar. Det handlar om ca. 4 månader, det ska väl gå bra eller hur? Bäbben sprattlar då på som attans och verkar må alldeles utmärkt i dagsläget.

Kram kram

Snart lunch, PUH!

Jag e hungrig. Uppe tidigt, bussresa, jobb (i lagom tempo med uppdatering av pat.ärenden och kalender m.m.) och nu äntligen LUNCH!!! En ljusning är att jag kan ta 14 bussen hem idag, JIPPI!

Måndag i Lycksele

Den första arbetsdagen spenderade jag i Lycksele tillsammans med en hel hög andra, mestadels pedagoger och specialpedagoger. Det var föreläsning med Bo Hjelkhov, leg. psykolog. Han pratade om problemskapande beteende. Citerade Green och sa att alla som kan uppföra sig gör det. Det handlar alltså inte om att "du kan bara du vill". Bo kompletterar Jesper Juul på ett bra sätt tycker jag. Jag saknar nämligen i Juuls tankar en anpassning till barn med speciella behov. Bo pratade om att "vanlig" fostran fungera på 90% av barnen men de övriga 10%då? Här anser jag att Jesper pratar om de 90%en och Bo de övriga 10%en. Mycket matnyttigt. För den övrigt intresserade så titta in denna sidan, http://www.spsm.se/. Inom några dagar, tidigast torsdag, kommer åhörarkopian från föreläsningen att finnas upplagd någonstans på sidan.

Imorgon är det bara att stiga upp inna tuppen igen...:)

Trevlig kväll!

Sista dagen på jullovet

Sitter i en fotölj och läser bloggar. Har tittat på dirty dancing 2, inte lika bra som den första men helt ok. Något överraskande dock att Patrik Swayze var med i denna filmen, dock har han en mindre roll.

Jag tror att jag lider av söndagsdeppressioner, eller så hänger det samman med att det är sista dagen på ledigheten. Känner mig allmänt lite loj och skulle helst bara ligga i soffan framför TV:n hela dagen, trots att det knappast blir bättre av det.

Igår var vi på bio, Cornelis såg vi. En film jag rekommenderar. Sjysst musik och en historia som är helt ok. Inte för mycket av "slumlivet" samtidigt dom det inte undanhålls. Jag tycker att de har fångat Cornelis många sidor. Han var ju inte bara trubadur utan även far ochh äkta make, mer än en gång visade det sig.

Nu ska vi snart äta kina och sedan blir det soffan och sängen. I morgon blir det att stiga upp vid 06, sovmorgon med andra ord... ja för annars när jag jobbar måste jag ju kliva upp vid 04.30.

Trevlig söndagkväll på er allihopa!

Halvvägs, 20+0

Ja då har halva graviditeten gått, eller det återstår att se. Då C kom ut 20 dagar efter BF så tänker jag mig att det kan komma att dröja en vecka, en och en halv efter BF innan denna lill* behagar komma ut. Nu kanske vi ska börja att ta lite bilder och lägga upp.

Den främsta skillnaden mellan denna och den förra graviditeten är att jag inte riktigt "tagit in" att jag är gravid. Förra gången pratades det om graviditet mycket mer i tidigt stadie, det var fler besök hos barnsmorskan och alla i klassen visste om det. Denna gång har jag försökt hålla det hemligt på jobbet och jag har endast besökt barnmorskan 2ggr hitills, plus rutinultraljudet. Jag har ju även haft förmånen, även denna gång, att få må bra. Endast en närmast förlamande trötthet i början, inget illamående och än så länge ingen värk i fogar eller rygg. Det är först nu som jag faktiskt börjar känna mig gravid. Idag ska jag ge mig ut i snöyran på stan och shoppa mammabyxor, börjar bli tradigt med endast ett par.

Tjing tjing!

Trettondedagjul

Inte vet jag vad man ska göra en dag som denna. Är det meningen att man ska göra något särskilt? Ja som ni märker är jag då inte någon aktiv kristen. Lämnar således det ämnet och skyndar vidare till ett annat. Jag har tänkt att eftersom jag uppdaterar denna blogg så ofta att ni inte hinner med att läsa, och allrahelst med inlägg angående bröllopet, så är det kanske bäst att jag startar en ny blogg. Så det har jag ägnat mig åt idag.

www.lenaelisa.blogg.se/valborgsbrollop heter den. En renodlad bröllopsblogg helt enkelt. Än så länge har jag mest ägnat mig åt designen, kan ju bli tokig för mindre. Det blir ju inte som jag vill alltid. Säkerligen handhavandefel men så länge jag inte kan idetifiera det går det alltid att skylla på något annat, nackdelen är ju att det inte går att åtgärda dock. Jaja, hoppas ni som är berörda, eller inte, ska finna den intressant. Välkomna in på en titt!!

Tanken är alltså att jag fortsatt ska uppdatera denna blogg med allt annat utom bröllop. Häng kvar.

Dagens aktivitet

C kom med ett råbra pysselförslag. Vi har gjort ett eget Fia med knuff. Inte illa va? Tog sin lilla stund men det var skoj och inte alls så svårt som man kan tro. Lite kartong, tusch, papper och tejp var allt vi behövde. Ja och en sax så klart.

Skåda slutresultatet!!


Foto:Privat


Och nästan 4 månader senare...

Ja här hemma har det hänt en del, men inte ett jota på bloggen. Ber så hemskt mycket om ursäkt. Har varit sååååå trött, av förklarliga skäl. Nu när jag varit ledig sedan den 22/12 så har lusten att blogga återvänt.

En liten uppdatering och summering kanske vore på sin plats.

Vad gäller bröllopet så står vi kvar på samma ruta, eller inte riktigt. Jag har ju faktiskt tillverkat inbjudningskort. De är i stort sett färdiga. Nu är det bara resten kvar. Idag eller inom de närmsta dagarna ska jag göra en "att göra lista". Det behöver vi verkligen. Sedan är det bara att spurtplanera.

Gällande jobb så står jag kvar på samma ruta. jag har sökt andra jobb, här i Umeå, men det har även andra gjort. Sicka råskinn va? Mina chanser till dessa jobb är med andra ord minimala. Jag behöver snacka med chefen när jag är tillbaka på jobbet i nästa vecka.

Sedan har vi en händelse som i stort och smått påverkar båda ovanstående punkter och hur jag/vi ska planera och gå vidare. Vi väntar tillökning. HURRA! C pratar med jämna mellanrum, nästan varje dag, om hur det blir när vi har en bäbis. Han funderar över var han ska göra av sina grejor som han är rädd om. Han funderar över att vi behöver leta fram bågen och remmen till tripp trapp stolen så att bäbisen inte kan smita när den ska sitta och äta. Han funderar över att det kan bli lite jobbigt när vi får en bäbis och vem/hur vi ska ta hand om den. "Kan pappa  också byta blöja på den?"Han har nog fattat lite bättre nu sedan han sett UL-bilderna.

Vi mår alla bra. Har njutit av ledighet och sovit halva dagarna, inklusive C (vilket lett till att han inte somnat före 22 på kvällarna, ändring på det nu). Bäbisen sprattlar och det känns tydligare för varje dag, första rörelserna kände jag den 15/12 då jag på morgonen satt mig på bussen på väg till jobbet. Ett stort leende spred sig över mina läppar.

Så, det var lite kort vad som hänt de senaste månaderna. Hoppas svärmor blir nöjd nu :)

RSS 2.0