Fredageftermiddag och ingen tid att passa.

Nu har sonen piggnat på sig och idag fick han gå till dagmamman igen. Jag hjälpte en vän att flytta på förmiddagen och sedan har jag varit på skolan, har inte fått allt för mycket gjort men. Sambon skulle iväg till en kompis efter jobbet och jag ska tillbaka till min vän och äta mat å umgås. Få mig ett glas vin tror jag minsann också. Det är ju det som är bra med att vara hjälpsam, oftast får man något tillbaka. Vi har alltså kallat in farmor som barnvakt och hon hämtar hos dagmamman. Jag har ingen tid att passa, sitter ensam kvar på skolan och har en trevlig kväll att se framemot. Inte ofta jag har tid "över", alltså sån mellantid. Numera är jag oftast på väg någonstans eller har tankarna på vad vi ska äta eller hur jag ska organisera mina dagar för att hinna plugga mellan lämning och hämtning. Det känns alltid lite dubbelt att vara i detta mellanläge. Det är skönt att "bara vara" och inte känna sig bunden till någon speciell tid eller något särskilt man måste göra. Men samtidigt så känns det lite själviskt och tomt. Att jag ska ägna "oplanerad" tid till mig själv och lämna bort sonen när jag egentligen inte måste. Ja jag vet inte om ni är några där ute som känner igen er.


Girighet och snålhet

Vi har alla en släng av dessa mindre bra sidor. Det är inte alltid roligt att erkänna det men ibland går det liksom inte att komma ifrån, det blir så uppenbart och klart att det går helt enkelt inte att blunda för det. Jag har rätt nyligt själv fått uppleva det. Det började med att jag inhandlade denna snygga och praktiska muggen. Det är en termosmugg som man kan köpa i ett av fiken på campus. Den kostade 30 kronor och då fick man fylla den med kaffe, sedan kostar en påfyllning 10 kronor. Så lång allt lugnt. Men sedan började jakten. Jakten som gick ut på att optimera innehavet av denna mugg. Så mycket kaffe som möjligt för så lite pengar som möjligt. Jag fyllde den till bredden men blev ständigt besviken då jag alltid tyckte att jag inte fått tillräckligt. Då var det bara att hitta ett billigare ställe att fylla den på. Vilket jag gjorde, 8 kronor för en påfyllning. Samma sak här, fyllde till bredden. resultatet var detsamma, besvikelse. Jag drack även mer kaffe än vad jag gjort tidigare och det gilar inte riktigt magen, men trots det så skulle muggen fyllas till bredden. Oftast så pass att jag inte fick på locket innan jag druckit minst 2 stora klunkar. En dag slog det mig. Varför denna hets? Jag insåg att GIRIGHETEN hade fått sitt grepp om mig. Å inte mådde jag bättre av det. Men nu har jag accepterat detta och numera fyller jag bara muggen till max ibland och jag blir inte längre besviken över att det inte är tillräckligt. I stället ser jag de miljömässiga fördelarna med denna fantastiska mugg. När jag har den så tar jag ju inte en ny pappmugg för varje kopp kaffe.

Foto: Privat

Sedan var det det här med snålheten. Som jag skrev igår så satt jag plötsligt med 2 biljetter till samma resmäl på samma dag. Idag försökte jag således avboka tågbiljetten. Satt i telefonkö i minst 10 minuter och när jag tillslut fick tala med kvinnan på andra sidan tråden så kunde hon inte hjälpa mig. Jag hade ju naturligtvis i anda av min SNÅLHET bokat den billigaste biljetten utan möjligheten till att avboka. Ja och inte går den att sälja heller för den är ju personlig. Så fick man för det.

Den lärdom jag vill ge er är alltså....... Lev som du gör förr eller senare kommer dina mindre vackra sidor att visa sig och då är det bara att hålla i sig och hoppas på det bästa.

Tapetspaning

Inpirerad av Husmusen var jag in och kollade på dessa tapeter från Your Wallpaper. Ja priserna ligger väl kanske inte i min klass men man kan ju alltid drömma och fantisera. Jag gillar speciellt tapeten Peek a Boo från kollektionen Pop ut och Barntapeten som man kan färglägga själv, då behöver man inte banna barnen då de ritar på väggen. Den jag visar här heter I Djungeln och kollektionen heter Paint n' Play.  De övriga tapeterna heter Layers of Wallpaper (pop ut kollektionen), Forrest of Trolls från kollektionen Scandinavian forrests och Big Love från kollektionen Love story.Foto: Från Your Wallpapers hemsida.

Müslirecept

Jag hade ju lovat er receptet på "min" müsli. Här kommer det. Håll till godo.

5 dl Havregryn/Fiberhavregryn
5 dl Rågflingor
1-1,5 dl Råsocker
2 dl Solrosfrön
2 dl Linfrön
1 dl Kokos

0,5 dl Solros eller Rapsolja
0,5 dl Vatten
Hackade nötter och mandlar

Blanda alltsammans i en skål och bred ut i en långpanna. Rosta i 225 grader i 30 minuter. Rör om då och då och håll koll på den. Jag behövde inte rosta i 30 minuter men det kan variera på ugn antar jag. Sedan kanske man inte ska ha plåten så långt upp i ugnen. Sedan kan man ju helt klart variera den efter tycke och smak. Det går ju att blanda i exempelvis torkade frukter eller russin när man rostat allt annat. Prova er fram.

Internet är fantastiskt

Ja visst är det det. Jag kan ju blogga och dela med mig av mina tankar och synpunkter. Jag kan kontakta människor runt hela världen via mail (eller annat, typ skype eller chat eller vad man nu vill). Jag kan kolla när bussen går och jag kan hålla mig uppdaterad på vad som händer i världen, senaste forskning och annat. Jag kan läsa mig till vad som händer i kultursfären och jag kan boka grupprum för att plugga i.
MEN, och det anade ni väl aldrig att det skulle komma ett, att boka resor och hitta det billigaste och bästa, en resa som passar i tiden och plånboken är inte det lättaste. Det tar ett tag, jag har nu suttit i ca. 2 timmar, och jag kollrade nästan bort mig bland alla fönster och flikar jag hade öppna eftersom jag jämförde olika bolag och tider. När jag så småningom hade kommit fram till vilken biljett jag skulle köpa så slutade det med att jag sitter med TVÅ biljetter, en tåg och en flyg, till samma resmål, samma dag. Och tro inte att man kan avboka hur som helst på INTERNET. Nej då måste man ringa till kundtjänst å inte har dom öppet när man behöver dem som bäst. I mitt fall just nu!!

Designen

Har försökt mig på att designa om min blogg lite. Det har ju inte blivit några större förändringar än men min vision är inte liten... Jaja nu kanske jag tog i lite men om man siktar mot stjärnorna så kommer man kanske till trädtopparna, eller så kan man ju tänka att det är lika bra att sluta drömma för det går å h*vete i allafall. Jag väljer nog att se det på det förstnämnda sättet. Jag har tänkt få in lite bilder i headern m.m. Men det kräver ju lite pill och tid. Åtminstone så är det inget som jag slänger ihop på en kafferast. Nämen om jag skulle använda mig av lite fler klyschor vettja. Vad sägs om övning ger färdighet eller man kan ju inte kunna allting. Hur som helst så kommer jag att försöka göra lite succesiva ändringar här och tar tacksamt emot kommentarer och synpunkter på hur jag lyckas.

Efterlyser pysseltips

Jag har ju som ni tidigare sett köpt kryddburkar till köket och då står jag ju nu här med 12 tomma vanliga kryddburkar. Är det någon som har ett tips på vad man kan hitta på med dem?

Senaste bokköpet

I lördags var jag och sonen på affären, åkte dit med svärmor som också skulle handla. När jag handlar ibland så kan jag få för mig att köpa en billig bok då man ändå passerar. Ja ibland beter jag mig precis så som butikschefen har tänkt det och går på alla tillfälliga erbjudanden och två för en kampanjer. I lördags kom vi således hem med en ny bok till sonen. En bok med 10 pussel i. Det är sex bitar i varje pussel och formen på dem är densamma för alla pussel men motiven varierar såklart. Han har provat den lite men den var lite svår, han kläcker det nog snart bara han har hållit på en stund.


Foto: Privat

1:a vård av barn dagen

Ja vi har varit förskonade från sjukdagar vad gäller sonen. han har lyckats  bli sjuk, de få gånger han blivit det, när vi ändå varit ledig. Men i morse  velade jag ett tag och bestämde mig sedan för att behålla honom hemma. Han är snorig och har nästan feber, om man kan ha det, Sambon tog vård-av-barn-ledigt från lunch så då gick jag på skolan och läste och i morgon blir pojkarna hemma också. vi får se hu rhan mår då men jag tror att risken att han får feber i natt inte är alltför liten. Hoppas bara han slipper vara sjuk länge.


Söndagen

Började med en frukost bestående av fil och hemgjord müsli, till det juice på apelsin och äpple. Juicen är gjord på färsk frukt med hjälp av en råsaftcentrifug, råsmart grej. Sist men inte minst en kopp te.  Alltsammans smakade utsökt och det enda som fattades var tidningen, men då kunde jag ju konversera med sonen i stället. Receptet på müslin lägger jag ut i ett senare inlägg så att ni alla kan prova den. Det känns ju lite nyttigare när man har gjort det själv och vet vad som är i den. Skålen är inköpt på IKEA och glaset på Konsum i Strömsund för bra många år sedan. Muggen kommer jag inte ihåg var den kommer ifrån.


Foto: Privat


Sedan gick vi ut och åkte lite pulka och efter det  var det smarrigt med lite tacosoppa och ostsmörgås till lunch. Medan sonen sov så bakade jag lite bröd. Bake off solrosbröd. Vilket innebär att man fryser dem när de har jäst färdigt och sedan tar man fram de man vill äta, tinar dem medan ugnen blir varm och gräddar dem sedan. De blir som nybakta fast man inte behövt göra dem från början varje gång. Råsmart tycker jag, får se hur det funkar och hur de smakar. Provade inte någon idag utan frös ned alla. Det blir väl till frukost någon morgon när man vill mysa,

Nu är jag ganska nyligt hemkommen från min dansyoga och har fått i mig lite middag sedan blir det dusch och sängen, ska bli så skönt. Dansyoga är precis det det låter som. Vi börjar med yoga i ca 45 minuter och sedan dansar vi olika danser med rytmer från världens alla hörn för att sedan avsluta med meditation och avslappning. Jätteskönt och lagom ansträngande när man som jag tappat  en del kondition och smidighet på senaste tiden.

Naturen är vacker

För några dagar sedan när jag var ute och gick så fick jag syn på denna naturens vackra skapelse och var tvungen att ta ett kort så att jag kunde visa den för er. Det är en björk som blivit av med en gren och skapat sig en egen.En av naturens vackra skapelser.
Foto: Privat, taget med mobiltelefon

Skoterfantasten

Jag tänkte att ni skulle få se hur vi spenderade lite av tiden kring jul. Här var vi hos min bror och hans familj och hälsade på. Sonen var helt såld på skoteråkning och givet lärde han sig snart hur man skulle göra för att starta, tur att han inte var stark nog att dra igång den. Hans kusin fick köra runt honom ett par varv och han hade gäääärna åkt flera varv till.


På skoter kring julen 08
Foto: Privat

Det här brukar jag tänka på

Det här med att skriva i en blogg kräver ju lite grann. Man ska ju ha tiden, men det går ju ganska fort at skriva ett inlägg och när man har en snabb å sjysst dator så är det ju inga problem. Sedan ska man ju skriva om något som kan vara av intresse för läsarna. Eller så struntar man i det och bara skriver det man vill och sedan får de som är intresserade av det läsa.
När jag är ute och går brukar jag tänka på vad jag ska skriva i bloggen och hur jag ska formulera mig. Så oftast har jag redan "skrivit" inlägget innan jag skriver det. Häromdan gick jag ju då och tänkte på att jag skulle skriva ett inlägg om att jag går och tänker på mina inlägg. Om sen tänkte jag på att jag tänkte på att jag skulle skriva om att jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om att jag tänker på mina inlägg... Ja ni förstår det blir lite krångligt då. Min poäng var att det finns en tanke bakom i stort sett alla mina inlägg, ibland flera. Det optimala vore ju om man kunde skriva inläggen på en gång när man tänker dom för annars tappar man ju alltid bort något. Så det här inlägget har jag tänkt flera gånger på rad för att inte tappa bort något. Men det har jag nog gjort ändå. Till sist vill jag bara säga att jag tror att jag har utvecklat ett kärleeksförhållande till min dator. Det är ju alltid roligare att göra något tillsammans med sin kärlek och det är mycket roligare att plugga nu när jag antecknar på min dator. Alltså har vi en kärleksrelation. Gillar logiken.


En skapelse av min mor

Denna fantastiska tavla har min mor skapat. En nåltovad plupp som så småningom ska få sig  en ram också.

Nåltovad plupptavla skapad av min mamma.
Foto: Privat

Ja det var ju så att vi träffade ju ingen jultomte på jul utan vi fick besök av plupp istället. Han hade lagt ut ett snöre som vi fick följa och nog tyckte vi, sonen och jag, att det var spännande att följa den och se vart vi skulle komma. Det visade sig att mitt på snöret och i slutet så fanns det ett paket. Vi hade även hjälp av en kissemisse som också ville ta snöret. Vi får se om Plupp tänker dyka upp fler år, det var då roligt att få träffa honom och sonen har pratat om det en del.

Senaste inköpet till hemmet

Kolla in den här ljuskronan. Inköpt på Village här i Umeå. Jag fyndade då de hade en kampanj och sålde dem för  endast 149 kronor mot ordinarie 235 kronor. Jag köpte även svarta ljus till och tycker att det blev supersnyggt. Man kan även ha värmeljus i den om man föredrar det. Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Village när ni har vägarna förbi, den ligger efter gågatan. De har mycket fina inredningssaker, hyllor, hallmöbler och annat smått  och gott. Plus i kanten för trevlig personal får de också och dessutom så var det inga problem att ta med en dvärgpudel in.


Picasa

Ja det blev Picasa istället. Det program jag laddade ner tidigare var inte mycket att ha, enligt min åsikt iaf. Det var mest som alla andra sådana enklare bildredigerings- /bildbehandlingsprogram som jag inte kunnat hantera tidigare heller så jag vet inte vad jag tänkte skulle vara annorlunda nu. Jag menar det spelar ju ingen roll på datorn, som ju är ny och flaschig, utan det handlar ju ofta om den mänskliga faktorn. Jaja nu har jag provat Picasa lite och än så länge är jag nöjd.

I sista stund.

SHIT! Den nya terminen börjar i morgon och jag skulle gå in på CSN för att lämna studieförsäkran så att jag får några pengar så snart som möjligt. Men ingen ansökan fanns att lämna studieförsäkran för. Gissa om jag blev snopen och ställd. Jaha, har dom inte fixat det här? Varför finns ingen anmälan? Det har ju fungerat förut, av sig självt typ, eller? Kom på att jag hade nog inte ansökt om studiebidrag/lån så det var bara att göra det. Men för att göra det på deras hemsida är man tvungen att logga in med BankId. Men det har jag ju så det är inga problem, eller? "Det finns inget giltigt bankId i mappen" VA? Men det vet jag att jag har. Men just ja, jag har ju ny dator och har inte flyttat mitt bankcertifikat..... Ja som ni förstår så tog detta ganska lång stund innan jag fått ordning på men nu äntligen har jag skickat iväg en anmälan. Hoppas bara att det inte strular nu så jag får några pengar snart. Kassan har börjat sina.

Sonens rum

Här ser ni gardinerna som hänger i min sons rum. Jag gillade skarpt nyckelpigorna och jag ville inte ha gardiner med bilar eller små ponnyer el annat "tjejigt" eller "grabbigt". Jag köpte genast tyget och sedan sydde jag ett par kvällar och lyckades rätt bra med att skapa ett par gardinlängder. Lampan köpte jag på Myrorna för småpengar. Färgen matchar så bra tycker jag. Bården som skymtar vid sidan av fönstret är självhäftande och inköpt på Rusta och hjärtat i fönstret är skapat av min mamma. Aloe Vera blomman fick sonen på sin namngivningsfest förra sommaren.Foto: Privat

Fredagsnöjet

FEM GÅNGER GUD

Dramaläraren Rolf vill sätta upp Strindbergs Ett drömspel men hans elever vägrar. Istället bestämmer de sig för att fylla scenen med sina egna drömmar. Alla ges chansen att spela Gud. Blanca återupplivar sin döda syster, Idris friger sina fängslade bröder, Olivia sammanför sina åtskilda föräldrar och stumma Sanoj förvandlar sig till språkets centrum. Roll blir identitet, dröm blir verklighet.


Regi: Sara Giese
I rollerna: Sarah Broberg, Hamadi Khemiri, David Lenneman, Jakob Stefansson, Gloria Tapia.

En av Riksteaterns uppsättningar.

Jag tänke i höstas att jag skulle ta mig iväg på lite fler kulturella evenemang. Jag tycker om att gå på teater och föreställnigar/shower men har varit lite dålig på att ta mig iväg så när Raiden kom ut så kryssade jag för flera evenemang ocg sedan handlade jag biljetter. Biljetterna till fem gånger gud provade jag att köpa redan innan de var släppta. En del saker har  jag och sambon gått på och andra ahr jag besökt med svärmor eller klasskompisar. Gårdagskvällen avslutade vi på Bishops Arms i centrum där vi samtalade och smakade på chokladöl. Trevligt!! Jo och Fem gånger gud kan jag verkligen rekommendera.


Decoupage

Lite pyssel med tapetklister och servetter. Här har jag gjort två små skokartonger till vackra småplock lådor att ha i bokhyllan eller på skrivbordet. Till gem och små lappar, tejp, lim och annat. Roligt att göra och inte alls särskilt svårt. Prova vettja! Var lite försiktiga med servetterna eftersom det bara är ett lager man ska använda och då blir det tunt. Men jag använde alla lager på dessa lådor så att det skulle täcka lite bättre.

Skokartonger som jag limmat servetter på.
Foto: Privat


I slutet av varje termin brukar de ge bort pärmar i vårt hus på universitetet, dom är inte det snyggaste men jag brukar alltid plocka på mig 2 stycken. Det blir en del papper när man pluggar och ett behov av pärmar har jag definitivt, men just nu ligger de undanstoppade. Dels för att sonen har lite avårt att låta dem vara men även för att de inte är helt snygga eller enhetliga. Ja ni har nog redan gissat vad som komma skall. De kommer att få en liknande behandling som dessa lådor. Denna gång är jag ju lite förutseende så då ska jag se till att ta före blider oxå. Så det kommer framöver.

Morgonrapport

Kl. 09.20. Cirka 15 grader kallt och solen har ganska precis vaknat till liv. Promenad på cirka 20 minuter för att lämna hos dagmamman och sedan ta sig upp till skolan. C tjatade på om att de skulle ut och åka buss idag, han brukar åka buss med sin farmor ibland och det gillar han skarpt, det är spännande. Vid ingångarna till universitetsomrrådet står det stora tunnor med eld i på morgonen. När jag passerar en sådan känner jag doften av rök och kylan som kryper uppför benen. Tänk om man fick sitta vid en fjällsjö och bara njuta av livet occh naturen tänker jag då. Men i nästa tanke tänker jag att visst kan man njuta av livet även här. Jag andas in atmosfären och går in i universitet och sätter mig med en kopp kaffe.

Hoppas ni alla får en bra dag! 

Lite(t) fika på maten

Jag var sugen på något sött och kom på att vi hade lite bullar i frysen, det fick alltså bli lite fika på maten idag. Givetvis skulle även sonen ha lite kaffe och bulle. Observera koppen och bullen......De passar ju så bra ihop med honom, som på riktigt fast lite mindre. Koppen vann han då vi var på bröllop i Dorotea förra sommaren, han har även en med rosa mönster. Och oftast ska han också ha kaffe när vi dricker.


Foto: Privat

Frustration

Jaha, jag visste det väl. Försöker fixa lite bilder med nya programmet. Suttit bra länge med en bild då jag inte riktigt kan programmet och därav säkert använder mig av krångliga och onödigt tidskrävande metoder för att få till det som jag vill. Hur som helst. När jag sedan ska ladda upp bilden för att visa er så är bilden "ingen bild eller korrupt". Aldrig går det som man vill, lagen om alltings j**lighet tror jag bestämt att det heter.

Bildredigeringsprogram

Tack för tipset. Jag började ladda ner det men det tog sån tid så det blev ett annat i stället. PhotoPlus 6 heter det, nedladdat från Serif. Jag får se hur det fungerar och om det är lätt att använda. Jag återkommer med en recenssion senare.

Lördagsmiddag

I går så var sambon borta och jag bjöd in en  klasskamrat på middag. Vi hade väldigt trevligt. Förrättsskålarna som syns på bilderna kommer ifrån Lagerhouse, jag gillar dem skarpt. De är sjyssta att ha som uppläggningsfat också eller godisskål om man känner för det. Givetvis skulle sonen ha liknande dukning därav fina vinglaset, som han givetvis fick annat än vin i.Foto: Privat

Meny

Förrätt
Suchinni och brocollisoppa med chili.
Serveras med creme fraiche och vitlöksbröd

Huvudrätt
Risotto med paprika och fetaost. Ugnsbakade vitlökschampinjoner

Efterrätt
Vindruvor snyggt upplagda i en skål

Dryck
Rött Riojavin, Baron De Ley
Rosé Bubbel, Crémant de Bourgogne

Pyssel och knåp

Eftersom min dagmamma och hennes kollegor inte ville jobba i veckan och, som ni tidigare läst, jag har varit tvungen att vara på skolan så kallades mormor in som barnvakt. Under sin vistelse här så ägnade vi oss åt lite pyssel. Hon hade med sig diverse prylar och sedan var det bara fantasin som satte stopp. Detta var vad vi åstadkom. Den större Broschen tänker jag mig blir snygg att använda till att fästa ihop en grovstickad kofta. När jag nu kommit mig för att sticka en sådan, eller köpa är nog troligare. Jag ägnar mig åt lite handarbete i form av stickning faktiskt. Ett par strumpor till sonen har det blivit och ett par till min sambo är under tillverkning. Får se när det blir klart, lägger in bilder så får ni se. De hjärtan ni ser på bilden är nåltovade av min mor, det större hjärtat har jag gjort, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med det. 


Hemmagjorda broscher av pärlor och säkerhetsnålar samt lite ståltråd.
Foto: Privat

Bildredigeringsprogram

Har precis upptäckt en brist i min nya dator, eller inte datorn i sig. Jag skulle behöva ett program för att kunna redigera mina bilder så att de blir snygga, eller snyggare, innan jag lägger ut dem för påseende. Så man kan sammanfoga bilder och liknande. Blir ju lite proffsigare och stiligare då.
Är det någon som har ett tips på ett bra program man kan ladda ned gratis och som inte är för svårt att förstå sig på och använda? Tacksam för tips.

Skolarbete röda dagar.

Jag har hört att det var någon typ av röd dag denna vecka, tisdag om jag inte minns fel, då man som jag pluggar finns dock ingen tid till att ta hänsyn till detta. Då man tar sig ledigt i mellandagarna så blir det ju till att plugga på andra dagar. Nu när  jag inhandlat denna fina kalender från Designtorget kanske jag kan få lite ordning på min tidsplanering. Och då kunna vara ledig på röda dagar som "vanligt" folk, alla som inte jobbar inom vård och omsorg eller liknande vill säga.

                                                   

    Desingkalender från designtorget utan onödigt

Foto från Designtorget


Senaste inköpet till hemmet

Spana in! Dessa snygga kryddburkar i glas köpte jag på Lagerhouse, sällan jag hittar något där. Tycker att de har mycket skoj att titta på men jag handlar sällan. Jag hittade dock dessa och var tvungen att inhandla 12 st (tänkte att 10 det räcker nog inte och förresten är det så tråkigt förutsägbart). Locket går att öppna så att man kan skriva, eller rita om man är haj på det, vilken krydda man har i respektive burk.


Kryddburkar i glas med skruvkork och löstagbar top där man kan skriva vilken krydda man har i burken

Bloggpremiär

HURRA! I och med detta är jag ofessiellt en av alla dessa bloggare i vårt avlånga land. Jag har funderat på att starta en blogg under en period. Har tänkt på det då jag t.ex. tagit kort på något nytt eller funderat kring någon av livets alla mysterier, ja ni vet sådant som man kan tänka skulle vara roligt att dela med sig av till vänner och bekanta, eller andra som vill ta del av det givetvis.
Nu var det ju så att tomten tydligen tyckt att jag varit väldigt snäll i fjol (eller förväntar sig att jag ska vara det 2009) då han kom med en ny fin dator till mig och då har jag inget som hindrar mig från att börja blogga. Min gamla dator är inte den snabbaste och batteriet är inte hälften så bra som jag skulle önska vilket har hållit mig ifrån att starta en blogg, men som sagt nu är jag igång. Måste ju visa er min superdator som jag nu använder mig av


RSS 2.0