Paus i jobbandet.

Hemma vid 18.30. JÄDRAR vad snö det är ute. Kom knappt in genom dörren. Lagat middag och ätit. Pratat med älsklingarna. Dags att jobba igen. Det gäller att vara förberedd och veta vad man ska göra när man jobbar med barn, och när man är ny och lite osäker. Planering är en bra vän då.

Tittade på playrapport i morse. Rätt trevligt, tänk vad bra internet är. Tänk att man kan bära det med sig nu för tiden, utvecklingen går framåt.

JIPPI!!

Det fungerar även i Sundsvall.

Första surfen

Med den nya uppkopplingen. Känns bra att det inte krånglar... peppar peppar.

Brist på internet.

Jag trodde att jag skulle hinna få mitt mobila bredband innan jag åkte till Sundsvall förra veckan, men inte då. Jag hämtade det dock igår och ikväll ska jag prova det. Detta innebär att jag kan blogga även när jag sitter ensam i mitt lilla rum. Har tänkt att det är främst då jag ska blogga. Vi får se hur det blir. Men misströsta inte, uppdateringarna kommer ske lite oftare.

Idag har vi första handledningen inför examensarbetet. Nu tillhör jag officiellt termin 10, sista terminen!! JIPPI!!

Så var man ägare till ett mobilt bredband

Ja. Vad ska jag säga. I slutändan kommer det att ha blivit dyrare att bo i rummet än om jag hade valt landstingskorridorsrum. Men, men. Principen Helge Principen. Den e viktig den! Jag måste ju hålla hårt i det för att kunna sova gott om natten, utan att oroa mig för kostnader.
Nu återstår att ordna så att jag kan se på TV. Om jag inte ska titta på svt play hela kvällarna, vilket nog inte är så dumt kanske.

En smygtitt in i mitt lilla krypin

Jag bjuder här på lite första bilder från mitt lilla krypin i Sundsvall. Jag kommer troligtvis att piffa lite, inte allt för mycket dock då jag i huvudsak kommer att sova där. För att jag ska kunna komma mig igenom våren och vara en "good enough" förälder under tiden behöver jag förmodligen jobba till minst 18 på kvällarna. Men jag har tänkt att hinna med några simpass också. Garderoben ni ser i bild finns i tre upplagor, så myyyyyyycket kläder kan jag ha med mig.








Alla foton: Privata


Dagens lärdom 7/1

Ja jag är ett par dagar sen men det får ni stå ut med. Denna lärdom hade jag tänkt skriva in redan i början på veckan men det kom sig så att jag tänkte om kring den eftersom att saker och ting, boendet, ändå löste sig smidigt. Men i torsdagskväll/natt så blev den aktuell igen så här kommer den:

Ingenting får vara för smidigt för då är det något lurt!

Det visade sig nämligen att mitt lilla rum är beläget i ett gammalt hus, charmigt och mysigt. Högt upp under taket, fortfarande charmigt och mysigt. Men.....Det är lyhört som attans, det låter som att grannarna står inne i mitt badrum och pratar. SAMT att det var SVINKALLT!!! Jag sov i ullstrumpebyxor, täckbyxor, långärmad bomullströja, t-shirt OCH Toppluva. Sedan hade jag givetvis ett täcke också. Mössan hade jag dragit ned ända till nästippen och täcket mötte mössan just så pass att näsborrarna stack fram.
Jag ska givetvis ringa hyresvärdinnan och ta ett snack. Nån måtta får det vara.

Lägesrapport

7 Januari. 2010. Torsdag. Närmare -20 grader. Uppehåll. Packad och klar. Bilen på motorvärme, stjäl ström ifrån tvättstugan. Undrar om jag behöver ta med täcke och kudde. Har precis läst 5 böcker för sonen. Väntar på kaffet som är på G. Sambon plockar ur diskmaskinen.

Bloggdesign

Man kan ju bli tokig för mindre. Frågan är om det är handhavandefel eller om det är datorn som bara inte gör som jag säger åt den. Jag tror på det senare.

Kom gärna med kommentarer om utseendet eller tips på hur min blogg kan bli bättre/snyggare.

Röddagsmys.

Bäst att passa på. Det kommer ju inte att vara så många extralediga dagar detta år. Många av de röda dagarna infaller nämligen under helgerna. Men idag är det onsdag ochh röd dag. Här hemma har det inte hänt särskilt mycket.

Det jag och sonen har åstadkommit är en CARDEMUMMAKAKA, världens bästa om vi får säga det själva. Och det får vi!


Foto: Privat

4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl socker
2 tsk stött el mald kardemumma
100 gr smör
1 ägg
2 dl mjölk
pärlsocker till garnering

Sätt på ugnen på 200 grader. Smörj och bröa formen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Fördela fettet i mjölblandningen med fingrarna eller en gaffel.
Tillsätt ägg och mjölk och rör ihop till en smet. Lägg den i formen, släta till ytan och strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen. 


Dagens lärdom 5/1

Var flexibel! Det blir sällan som du tänkt dig.

Det ordnar sig.

Det verkar inte vara så svårt som jag trodde att hitta ett annat boende. Ok det kanske inte är det billigaste, men definitivt billigare än landstingsrummen. Och även om det inte skulle vara billigare så skulle jag ta det ändå, av princip skäl. Det går inte att hyra ett korridorsrum för den hyran. HUTLÖST!!

Jaja, som sagt. Ingen mening att orera mer om det.

Ville bara meddela att jag kommer att ha tak över huvudet, som det verkar... 

+100%

Snacka om hyreshöjning!!!

Till våren, från och med NU, skulle jag hyra ett rum med handfat och lite möbler i Sundsvall eftersom att jag ska jobba där tre dagar/vecka ända fram till slutet av April. Vi hade fått höra att det skulle ske en liten hyreshöjning efter årsskiftet och att hyran låg, innan höjning, på ca:2000/månad. Idag ringer min vän och säger att hyran är på över 4000/månad. Snacka om CHOCK!!

Inte är jag villig att betala det för ett rum i korridor. Som inte ens har egen toa eller dusch. Herregud det får man ju en etta i centrum för.

Senaste timmarna har jag alltså ägnat åt lägenhets-/rumssökande. Någon som känner till ett lämpligt boende i Sundsvall under Januari till slutet av April? Med en hyra kring MAX 3500/månad och nära till stan eller sjukhuset.

Vardag igen, eller?

Så var det vardag igen. Jag tänkte då göra ett försök att plugga lite och komma igång igen. Men det går ju inte utan att ta en titt in här och skriva lite. Jag har ju så smått kommit igång igen och det känns rätt bra. Vill ju hålla uppe andan medan det håller liksom. Men nu ska jag göra ett ryck.

Har ni också börjat lunka på igen, i vardagslunken?

Ses senare...

Damernas detektivbyrå

Ett söndagstvtips. Förra veckan snubblade jag över ett program på svt som var rätt trevligt. Jag antar att någon av er har läst böckerna. Jag har sett dem och kände igen namnet men har inte läst dem. 

Som liten flicka blev Precious alltid uppmuntrad att följa sina drömmar. När hennes far senare dör och efterlämnar ett stort arv tar hon chansen att förverkliga sin dröm och startar en detektivbyrå. Därmed blir hon landets första kvinnliga privatdetektiv.

Precious är en viljestark, omtänksam och målmedveten dam med en enastående iakttagelseförmåga. Hon ger sig ut på spaningsuppdrag helt obeväpnad, övertygad om att hennes kvinnliga intuition ska leda henne rätt. Med hjälp av sin excentriska sekreterare Mma Makutsi och beundraren Mr JLB Matekoni tar hon sig an fall som otrohet, stöld, försäkringsbedrägerier och mystiska försvinnanden.

Hela serien är inspelad i Botswanas huvudstad Gaborone och ger en gemytlig bild av landet, dess invånare och den storslagna naturen.

Text och bild hämtade från svt.se

Det jag gillar är att jag får en helt annan bild av Afrika, de delar man får se iaf. Afrika är ju rätt stort och Botswana är ju bara ett land, men ändå. Det är ett feel-good drama med lite knorr.


År 2009 i bilder

Januari börjar året...



Februari kommer näst...



Mars...



April har knopp i håret (?)...



Maj och Juni blommar mest...

Juli...



Augusti...



och September härlig sommar är det då...



Men Oktober...



och November...



och December är så grå...



Den uppmärksamme läsaren såg nog att det fattas bilder för Maj och Juni. Det var en liten svacka där i mitt bloggskrivande och kameran var inte heller den med på några äventyr vad det verkar.


2010

Så var det nya året här. Det anlände med ett stilla snöfall mitt i allt stoj och glam. Detta snöfall har i denna del av landet fortsatt hela denna dag. Hela balkongen är begravd under ett vitt täcke och utsikten är begränsad.

Det är populärt med tillbakablickar på året som gått. Detta är mitt 2009:

Till att börja med så fick jag min fina dator och började blogga. Med varierande frekvens och kvalitet.

Sonen fyllde två år. Det går så himla fort. Han har fått sig en cykel och lärt sig både att svänga och bromsa.

Sommar på Gotland. En härlig semester som jag gärna gör om. En fantastisk ö med mycket att erbjuda.

Sommarjobb. Blä, varför? Efter att inte ha jobbat på flera somrar så kände jag att jag BORDE nog jobba. Inte värst nödvändigt kan jag tycka så här i efterhand.

En höst som varit rätt hektiskt. Fördjupningskurs i Sundsvall, Organisationsanalys, Klientarbete m.m. m.m. Roligt, svårt, jobbigt, stimulerande, intressant m.m. m.m.

Året avslutades sedan med en jul hemma hos föräldrarna och en nyårsmiddag hos svärmor med bubbel och hummer.

Nu återstår att blicka framät och se vad det kommande året har att erbjuda. Vilket är svårt att sia om utan det är bara att spänna fast sig och åka med. Det lär innehålla både glädje och sorg, det kan jag nog lova.

GOTT NYTT 2010


RSS 2.0