Det rör på sig

Inbjudningskorten är så gott som klara. Ska stoppas i kuvert och skickas iväg. Foton på skapelserna kommer när de anlänt till gästerna.

Har bokat en tid på högtidskläder, tänker att jag går dit och provar lite. Får se om de har ngt jag fastnar för direkt, i rätt prisnivå. Lutar mot en av klänningarna från Änglalikt annars.

Frågade på en blomaffär om snittblommor att beställa till bröllop, om de hade ngn katalog eller dylikt som man kan få titta i. De ville att jag skulle gå in en vardag och prata med den som beställer blommor. Det lät som att det kunde vara lite svårt att få beställa precis vad man vill, man får ta det som finns lät det lite som. Får gå dit och höra mig för en vardag helt enkelt.

Ny beställning från Panduro. Dags att börja skapa festprogram.

Möjliga bordsdekorationer

Förra helgen var jag i skapartagen. Lyckades tillverka dessa hjärtani lufttorkande vit lera. Behöver ett lager lack så de blänker lite och färgen håller. De är målade med vattenfärg. Kan kanske fungera som bordsdekorationer, eller vad  säger du?


Veckans har gjort

Skulle egentligen ha haft... Borde ha gjort.... Kanske ska ringa.... Ja lite så går tankarna. Planerandet och fixandet har varit lite stiltje denna vecka. Men jag har TÄNKT, inte så illa det. I morgon blir det inbjudningstillverkning för fulla muggar.

Skoj att några fler har hittat hit, välkommen, kommentera gärna.

Frågor angående Festprogram

Lånade mig lite festprogram för inspiration. Oooh så skoj. Designen på omslaget är klart, naturligtvis matchande med inbjudningskorten. Men det där med innehåll. Nu undrar jag lite vad du tycker.

Sånger för allsång: JA, absolut eller NEJ, inte nödvändigtvis.
Pyssel och knåp: JA, ngt ska ju gästerna ha att göra eller NEJ, vem har tid med det under middag och fest.
Närmare presentation av brudparet med "livshistoria": JA, rolig kuriosa eller NEJ, känner inte gästerna brudparet redan?

Tips om innehåll i festprogram mottages tacksamt.

1:a provningen

Hade tid hos Änglalikt idag. Mycket trevligt, fantastiskt serviceminded. Jag var lite rädd att behöva gå därifrån med en insikt om att vara tvungen att köpa en mammabrudklänning á la tältvariant. MEN så är icke fallet. Jag kan gladeligen informera om att det är möjligt att ha en vanlig brudklänning, med reservation för vissa modeller. Jag provade några klänningar och två av dem fungerar trots att de inte är specifikt mammaklänningar. De har båda drapering under bysten och det går att, tydligen relativt enkelt, sy in snörning i ryggen. Dels tycker jag det är väldigt snyggt, sedan så ökar det möjligheten att få en bra passform då det går att justera lite extra kring magen. Den ena är cremefärgad och den andra är vit. Vilket tycker du är snyggast? Motivera gärna.

Tyvärr glömde jag ta fram kameran när jag hade klänningarna på mig men jag tog ett par foton innan jag åkte.

 

Dagens insats

Idag har jag bröllopspysslat lite. Grejat med inbjudningskorten och tänkt lite kring dekorationer. Sedan så har jag lyckats boka in make-up kurs till tjejhelgen på Creative lounge. Det visade sig vara lite knepigt. Jag trodde att jag var ute i god tid men tji fick jag. Hur som nu är det ordnat. 

Tjejhelg bokad

Har kommit överrens med tjejerna om en helg att ses. Vi ska gå på make-up kurs, äta god mat, snacka bröllop tills vi spricker, prova håruppsättningar och fundera kring blomarrangemang. Låter som en helfestlig helg eller hur? En av tjejerna har även en tiara som hon hade när hon gifte sig, den kanske jag kan låna. Skulle vara bra!

Vigselförrättare bokad

Ja då var det klart. Vi gjorde en "önskelista" med tre namn, den första på listan kunde. Pratade med henne i telefonen, lät mycket trevlig. Det känns som att det här kommer att bli bra. Vi resonerade lite kring hur det ser ut runtomkring där vi tänkte vara och möjligheten att eventuellt vara inomhus vid dåligt väder. Det verkar inte sitta fast någonstans, hon ser möjligheter tycker jag.

Jakten på drömklänningen fortsätter

Var in på Högtidskläder igår. De låter på dem som att det inte är helt nödvändigt med en mammaklänning. De menar att man får ta någon storlek större och lägga ut just kring magen där det behövs. Lite skeptisk är jag men det krävs nog att jag provar för att få en uppfattning om det kan fungera.

Vad sägs om denna med en vackert rundad mage i?Jag gillar "sjöjungfrumodell". Frågan är hur svårt/lätt det blir att hitta "rätt" storlek. Trots att jag varit gravid en gång tidigare känns det vääääldigt svårt att förutse hur stor magen kommer att vara.

Hindersprövning m.m.

Papper gällande hinderprövning och val av efternamn postade. Kändes lite speciellt att skriva på dem, ett steg närmar vilket gav lite pirr i magen. Sedan har vi rangordnat tre vigselförrättare som jag ska ringa upp till veckan.

Två saker halvt avklarade

Det går framåt. Nu har jag skrivit ut blanketter för hindersprövning och namnbyte. Bara att fylla i och skicka in till skatteverket.
Här laddar man ner dem
http://www.skatteverket.se/folkbokforing/aktenskappartnerskap/hindersprovning.4.76a43be412206334b89800020477.html

Planeringskalender

Inte helt fel att ha till hjälp. Blir dock en aning stressad över att vi inte gjort sådant som står under 9, 6 och 4 månader. Men det innebär ju bara att vi får ha ett högre tempo helt enkelt. Sedan är det så att delar av det som står med i planeringen inte är aktuellt för våran del.

http://www.brollopsguiden.se/tips/brplanering/kalender.php


Vi har iallafall pratat lite vigselakt idag och tittat igenom gästlistan, den är så gott som spikad. Behöver tillverka ett inbjudningskort till.

Tillägg till listan

 • Hindersprövning
 • Byta namn blankett, eller hur det funkar. Får ta reda på det.

  Uppdaterad 17/1

Att göra lista!!

 • Välja och kontakta vigselförrättare
 • Spika tider för vigsel och mat
 • Göra ett monogram med våra initialer
 • Fixa det sista med inbjudningarna och posta dem, senast i slutet av denna månad.
 • Beställa ring
 • Spika menyn och komma överens med cateringfirman
 • Välja och beställa tårta
 • Välja drycker till maten Har en idé. Alkoholfria alternativ klara
 • Toastmasters
 • Kläder till både brudgum och (höggravid) brud samt sonen
 • Assesoarer och smycken
 • Bestämma närmare kring hår och make up
 • Komponera festprogram, under konstruktion
 • Fotograf, tillfrågad
 • Dikt/Vers/el. dylikt till ceremonin + ngn som läser NÅGON FRIVILLIG??
 • Åka och titta närmare på lokal
 • Bordsplacering
 • Prata med Glödheta om specialdesignade vinglas
 • Musik, både till vigsel och fest
 • Musikanläggning till fest?
 • Dekorationer Har en tanke om hur borden ska se ut
 • Blommor
 • Transporter?
 • Ring
Tala gärna om för oss om ni ser att vi missat något.....TACK!!

Uppdatering 17/1. Stryker allt eftersom, förhoppningsvis finns ingen rad ostruken den 30/4-11.

Länkar

Jag har lagt till en hel hög med bröllopsrelaterade länkar i listan. Surfa och njut. Jag har tittat på alla dessa plus en hel del andra. Under resterande månader fram till valborg lär det dyka upp fler länkar. Tipsa mig gärna om du känner till någon intressant sida som jag missat ta med i listan.

Uppdatering viktnoja

Det föregående inlägget angående viktnoja är numera inaktuellt då en viktökning är oundviklig för mig. Det har nämligen kommit till vår kännedom att vi väntar barn. HURRA! Så att gå ner för att komma i klänning är bara att glömma. Fokus nu blir snarare att hitta en klänning som är anpassad efter min storlek, vilken den nu kommer att vara. Lite knepigt blir det allt. Jag ska kontakta Änglalikt och se om hon kan hjälpa mig.

VÄLKOMMEN!

De inlägg som föregår detta kommer från min andra blogg, lenaelisa.blogg.se. I den bloggen skriver jag om lite allt möjligt. Jag tänkte nu att det kan vara roligt att ha en renodlad bröllopsblogg där jag även kan samla länkar m.m. Jag antar att det är fler därute som planerar bröllop och kanske kan jag inspirera någon och själv få tips och ideér. En annan smart sak med en bröllopsblogg är att det finns möjlighet att lägga in länkar till hotell, vägbeskrivningar och annat som gästerna kan vara i behov av. Adressen till bloggen kommer alltså att stå i inbjudan så kan alla hitta hit och jag/vi kan informera våra gäster om eventuella ändringar.

Ett steg närmare

Festlokal bestämd och bokad. Nästa steg blir att boka en vigselförrättare. Har även varit i kontakt med olika cateringföretag. inget bestämt än, väntar på offert. Ser lovande ut. Vi tar oss lite närmare för varje dag, vecka, månad som går.

Viktnoja

Nu börjar arbetet med den obligatoriska viktminskningen så man kommer i klänningen. Ja för det har jag förstått är viktigt efter att ha bläddrat i bröllopsmagasin (bara två förvisso, men ändå). Reklamen i dessa tidningar består av ringar, kläder, brudbutiker OCH tusen olika sätt att tappa kilon på. Det är gym blandat med viktminskningsbars. Som man brukar säga, alla sätt är bra utom dom dåliga. Jag tror på promenader, simning och mindre portioner mat. Det är enkelt, se bara till att förbruka mer än du stoppar i dig. Således ska detta prövas, inte enbart för att jag ska komma i en klänning utan även för mitt almänna välmåendes skull.

Tjingeling!!

Dagens bröllopssurftema: Musik

Jag har spenderat en hel del tid vid datorn med att bröllopssurfa, men jag har varit rätt så diciplinerad. Det började med övergripaned surfing. Hur går det till? Vad ska man tänka på? Vilka delar brukar vara med? rent juridiskt, vad gäller? Ja det finns många frågor? Detta var den första delen.

Del 2 består nu av inspirationssurfing. Jag tittar på MASSOR av bilder och samlar på mig detsamma. Denna surfing har passerat blommor, tårtor och klänningar givetvis. Nu är jag alltså framme vid musik. eftersom vi ska gifta oss borgerligt så är det fritt fram att välja musik. Det som ska väljas är inmarsch och utmarch musik, musik under vigselakten (solist eller instrumentalt? Hyra in någon eller använda sig av släkt och vänner?) samt musik under festen (band, trubadur, DJ eller egen komponerade spelllistor från dator/stereo). Alternativen är många och det är inte alltid så lätt att veta vad vi vill. Och jag är ingen musiknörd så jag har ingen tydlig låt i huvudet som jag känner att DEN vill jag verkligen ha med i något av sammanhangen.

Jag tar tacksamt emot tips och ideér.

En låt som jag vet att jag har tänkt om att den ska jag ha på mitt bröllop är följande, vet inte om jag känner samma nu.

http://www.youtube.com/watch?v=WXtc-TH0Iv4

Även denna med samma sångerska är fin, och texterna passar ju till bröllop.

http://www.youtube.com/watch?v=a-Lp2uC_1lg&feature=related

Vad tycker ni?

Valborgsbröllop

Om det går som vi vill så säger vi ja den 30/4-2011.

Svaret är JA!

Festen som nästan regnade bort avslutades på bästa möjliga sätt. Min käre sambo tog min hand gick ned på knä och ställde frågan jag bara vill höra en gång i livet. Många fina ord fick jag höra och jag kunde knappt sluta grina. Jag svarade givetvis JA och nu väntar planering i massor. Behöver jag säga att jag är LYCKLIG!


RSS 2.0