Klockargården

Ja var ligger den och vad är det för ställe egentligen?

Här kommer svaren på era frågor.
Adressen är: Häradsvägen 14, 90362 Umeå. I närheten av backens kyrka. Om du kommer från stan så kan man ta av från sockenvägen in på Kyrkvägen och sedan svänga höger i kurvan. Fortsätter du rakt ned kommer du, "bakvägen", till backens kyrka.

Ett flygfotoTar du E12 så sväng från vännäsvägen in på Umedalsallén. Fortsätt tills du ser Waldorfskolan och sväng vänster in på Häradsvägen, sedan får du åka den till den i det närmaste tar slut, det är ingen lång väg.

Sök på adressen på Eniro så får du fram en "vanlig" karta. En sådan som du kan zooma i å så.

Hoppas att detta ska hjälpa dig att hitta. Om inte så får du ringa någon av oss eller Elisabeth vars nummer står i inbjudningen.
Det finns möjlighet att parkera precis i närheten på en liten grusplätt bredvid. Som mest kanske 4-5 bilar får plats. Det kan alltså vara en idé att be om skjuts och hämtning om man har möjlighet till det, plus att det faktiskt gör att du kan njuta av ett gott glas vin, eller två till maten, och glöm inte att det blir bar till självkostnadspris.

Vill man åka buss går det alldeles utmärkt. Ta BUSS 1 mot Umedalen. Kliv av på hållplatsen Kyrkvägen och gå sedan ned mot älven efter just Kyrkvägen, sväng höger i kurvan. Räkna med en promenad från bussen på kanske 5-7 minuter. Från Vasaplan tar det nog en 20 minuter med bussen.

Vad är då Klockargården för ställe?
Jo det är en västerbottensgård som Waldorfskolan nyttjar för delar av sin förskoleverksamhet. Huset ligger på en egen gård med inhängnat lekområde i skogsterräng med kanor m.m. på baksidan. På gården finns även en bagarstuga och ett litet äldre timrat trähus på "pålar", typ matförrådshus. Det utrymme de hyr ut är matsalen i ena änden av huset. Eftersom det är Waldorfskolan som äger huset så är färgsättningen inomhus lite speciell, Ljust gula väggar med en ljusgrön panel. Det kan låta lite sisådär men jag lovar att det kommer att vara så snyggt på valborg 2011.

Kommentarer
Postat av: Emilia

Hej.

Grattis till både bröllop och barn.

Jag hittade din blogg genom att googla klockargården. Vi har funderat på klockargården som brölloplokal, men vet inte hur det ser ut där inne. Du har inga foton som du skulle kunna skicka till mig, eller så ge en kortare beskrivning? Det skulle verkligen uppskattas. Vänliga hälsningar

Emilia

2011-10-25 @ 18:19:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0