Solrosbröd - bake off

Lovade er receptet på solrosbrödet om jag inte minns fel. Här kommer det.

50 gr jäst
2 msk olivolja
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
ca 15 dl lantbrödsmjööl av fyra sädeslag
3 dl rostade solrosfrön

Lös jästen i oljan och vattnet. Tillsätt salt, det mesta av mjölet och hälften av solrosfröna. Jag änvände orostade frön, funkade det också. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Jäs under duk i 40 minuter.
Ta  upp och arbeta samman degen. Forma två rullar. Skär dem i breda skivor och doppa snittytorna i solrosfrön, lägg dem sedan på en bricka eller plåt som går in i frysen. Låt jäsa under duk ca. 20 minuter. Jäs något längre om de ska gräddas direkt. Ställ in dem i frysen. Packa dem i påsar när de är frysta.
Lägg de frysta bröden på plåt med bakplåtspapper och låt dem ligga i 20-30 minuter medan ugnen blir varm. Grädda sedan i 250 grader, mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Tid i och plats i ugnen kan variera, men det vikitga är att de är tillräckligt tinade innan man gräddar dem annars blir de hårda utanpå och ogräddade inuti. Supergoda som mellanmål med ost på.


Foto: Privat.
Såhär ser de ut innan de går in i frysen, färdigjästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0