Odlingen

Jag vet nog att ni undrar hur det går för vår odling på balkongen så här kommer en uppdatering.


Blomman


Salladen


Morötterna

Alla foton är privata och det är min käre son som är fotografen.


C fotar

Sonen fick i uppdrag att fota vår odling på balkongen, vilket han klarade galant. När han väl hade kameran i sitt grepp så fotade han hejvilt. Här kommer ett axplock av de 64 bilder han tog.
Alla Foton: Privata

Inte så illa för att vara första gången. Kanske säger mer om kamerna och dess användarvänlighet, vilket i så fall tyvärr betyder att jag kanske inte är en sådan fantastisk fotograf som jag trott :) Efter att han tagit kortet längst ner så talade han minsann om för mig att kameran är för liten, det fick inte plats med hela blomman.


Premiär på sommarprojektet!

Jag skrev i början av året om ett projekt jag skulle påbörja i sommar. Härom dagen gick startskottet. När jag kom hem till mina föräldrar så stod den så fint nere i hörnet på tomten och väntade.Efter ett par timmars jobb så ser den nu ut såhär. Det återstår en hel del arbete men den kommer att bli fin, i allafall tror jag det. Tyvärr så finns här ett glapp i mina byggkunskaper. Riva kan jag nog rätt bra och måla, tapetsera och piffa går nog det med, men allt därimellan har jag ingen aning om hur man gör. Här får jag lita till min käre far och övrig släkt. Men som sagt slutresultatet blir nog bra.


Foto: Privat

Jag tar tacksamt emot tips och ideér för inredning och smarta lösningar för förvaring och compact living, det finns ju inte allt för mycket utrymme. Stugan är på kring 15 kvm. Vi tänkte försöka få till ett sovloft ovanför köksdelen till sonen.

Svansen som skymtar förbi tillhör min mors katt, Fenix, som tidigare bodde hos min vän Ida. Då det ska vara kattfritt i stugan när den är klar så får han passa på att spana in stället nu.


Nu verkar jag ha fått jobb...

Det gick smidigare och snabbare än jag hade trott. Men inte är jag någon superlöneförhandlare, något att jobba på. Just nu är jag dock rätt nöjd med vad jag lyckats med. Det känns lite läskigt och spännande på samma gång. Dags att bli vuxen alltså, på riktigt.

Håll utkik efter uppdateringar gällande projektet jag nämnde i början av året. 

Telefonsamtalet

Jo det gällde en anställningsintervju och jag måste ha gjort ett bra intryck för igår så ringde telefonen igen, denna gång med ett jobberbjudande. Jag ska fundera till måndag men jag kan ju säga att det är väääldigt intressant.

För övrigt innehöll gårdagen en hel del sorg och tankar, jag var helt slut då det var dags att gå i säng. Tack till alla som stöttat oss, de närmsta kring min kära farmor, vid hennes bortgång och begravning. Tack än en gång min kära farmor för din givmildhet och ditt stora hjärta, vilket bekräftades igår då det var så många som kom för att ta ett sista farväl och hedra ditt minne. Vila i frid. Saknar dig.

Telefonen ringde...

För ett par timmar sedan ringde telefonen och nu blir det en liten omväg när vi ska ta oss hem till Dorotea på tisdag, hoppas inte modern har något emot det. Håll tummarna för mig vid 09.00 och kanske en timme framåt. Vad det gällde? Ja det berättar jag en annan dag. Jag kan ju bara säga att det var ett positivt telefonsamtal.


Ok jag ger upp!

Jag hade minsann tänkt att jag ska inte falla in i denna hysteri. Men men vem kan stå emot denna kärlek som flödar över vårt avlånga land. Jag såg konserten igår och en tår trillade längs min kind när de små söta barnen sjöng solo för brudparet. Sedan kändes det lite extra när de båda sa ja och gav varandra sina löften, men nog hade de kunnat skriva egna löften, eller är det för mycket begärt? Jag lär följa sändningarna hela kvällen. Jag kanske är lite royalist ändå, eller så kan jag säga att jag tittar för min farmor som hade ett intresse för kungligheter och prinsessor.

Slutligen en hälsning till Kronprinsessan och Prinsen.
Hoppas lyckan är med er, vårda er relation och ta hand om varandra.

 


  

Dagens post

Kolla in vad jag fick för post idag!! Inte illa va? Jag e så stolt över mig själv.


Foto: Privat


Invigning!

Jag inhandlade en superfin picnickorg på Lagerhouse härom veckan. I och med att vi bor så nära en lekpark blir det en del stunder på filten där. Jag och C packade korgen och hade lunchpicnic i den lilla solen som var igår. Lite trist att det inte var någon annan i parken men men, de har förmodligen inte en lika fin korg som vi har och då får de lov att äta lunch hemma antar jag. Mycket roligare, och aningen mer classy, än picnic med plastkasse.

Foton: Privata


Konst!?

Vad tycker du? Detta konstverk finns att skåda nere vid hamnen i Umeå, i älven precis vid Hamnmagasinet. Jag tycker den är lite ruskig.Tyvärr vet jag inte vem som haft ett finger med i spelet här men det är nog någon som har god hand med konst, eller?


Sommarlovsresumé

Vad har vi egentligen gjort denna början på vårt sommarlov. Ja alltifrån Cirkus till tivoli och städning, tvätt m.m. Ja en hel del alltså. Här kommer lite bilder.

           

Foton: Privata


Glädje, Kärlek och Hjärtesorg

Lördagen gick i glädjens och kärlekens tecken. Jag firade min examen med mina nära och kära medverkande. En härlig dag med fint väder, god mat och massor av fina ord och kärlek.

Idag är det sorg som dominerar. Min älskade farmor gick bort denna morgon. Närmare 82 år fick hon på denna jord. Oväntat tog det slut och hon är saknad av många. Som min käre, kloke son sa "Vi får minnas henne i våra drömmar" så sant så sant. Tack farmor för allt fint du gett mig, alla fina sommardagar på Grynis och alla stödjande ord under min studietid. Du är älskad och saknad.

RSS 2.0