Gotlandssemester

Nu kan jag meddela att vi kommer att tillbringa en vecka på Gotland i sommar. Där jag hade tänkt hyra så blev det lite dyrare än jag tänkt eftersom att det hinner bli högsäsong innan vi kan åka. Jag googlade lite och hittade detta ställe. Gotlandsstugor, en förmedling av stugoor och lägenheter på Gotland. Privatpersoner kan lägga in annonser och sedan kan man leta där. Det går att välja område och tidpunkt sedan söker de efter stugor som är lediga då. Smidigt som rackarns. Denna lilla stuga ska vi hyra för 1800 kronor. Hoppas att det kommer att vara till belåtenhet annars får vi väl leta hotell eller återvända till fastlandet. Spännande känns det i allafall.

Jag lovade ju att bjuda på tipset jag fick av min klasskompis. Här kommeren länk till deras hemsida. nte så pjåkigt ställe det heller, vad det verkar på bilderna. Stället heter Mulde fritidsby.

Fler tips:
http://www.stugorgotland.se/
http://www.destinationgotland.se/dg/Default.asp
http://www.gotlandsresor.se/index.php

Lyckan är total

I onsdags var vi på affären och där fick sonen provcykla en visningscykel. Han ville genast ha med en hem men vi lyckades komma därifrån utan, det var ju inte hundra bra cykelföre och vi tänkte att han kanske är lite liten. Sonens farmor tittade förbi på kvällen och vi berättade om äventyret på affären. På torsdagen vaknade sonen och började prata om att han skulle cykla till jobbet på sin cykel. Han sa att han och farmor skulle åka och köpa cykel som han sedan skulle cykla på ute. Han tjatade på rätt bra om detta. Farmor hämtade honom hos dagmamman den dagen och de åkta på affären. Hon försökte sälja på honom en trehjuling men det gick inte, han visste vad han skulle ha. Så nu är lyckan total och på bilderna här nedanför är det första provturen sedan sambon skruvat ihop cykeln.

Foto: Privat

I fredags så tog vi ut den och han cyklade på gården. Riktigt långt, från strax utanför dörren och hela vägen till tvättstugan. En stolt mamma är det som rapporterar.

Se och lär!


Döm inte innehållet baserat på omslaget. Går ej att hålla tillbaka tårarna. Jag har inte mycket mer att säga. Se själva.

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Sommarplaner

Jag missade att dagens föreläsning är framfyttad till 15 så nu sitter jag vid datorn och softar lite. En klasskompis tittar på resor och genast kom lusten att planera semester. Vi snackade lite och hon tipsade mig om ett ställe på Gotland där man kan hyra stugor eller lägenheter. Ska kolla vad sambon tycker. Det ser jättefint ut. jag lovar att släppa tipset till er när jag vet om vi ska dit eller inte. Är lite rädd att ni kommer att skynda er att boka så det inte finns plats för oss... :-) Någon som har lust att haka på förresten?

Jag mottager gärna tips på trevliga sommarersmål inom vårt avlånga land. Var brukar ni semestra? Vad brukar ni göra? Vad gör man när man har en tvååring med på semestern? Festivaler kanske inte riktigt fungerar då. Inte för att jag är någon van festivalbesökare och det skulle vara mitt första hands val när jag planerar semester men sambon passerar nog gärna någon festival.

Ute på fiskarfänge

Här är kort ifrån långfredag då jag och sonen gjorde sällskap med äldsta brorsan och hans familj till Varpsjö på pimpeltävling. Det gick väääldigt bra.... för fisken. Men vi hade det trevligt i solen och båda var vi rödbrända efteråt, skulle nog ha smörjt in oss lite.
Foto: Privata

Påskdagsmiddag

Det är ju roligt att få göra lite extra ibland. Här nere ser ni vad jag och min mor hittade på till påskdagsmiddagen vi hade igår. Jag och mamma ordnade förrätt och efterrätt och min äldsta bror och hans familj gjorde huvudrätten. Vi började med Laxtårta sedan år i Lammsadel och slutligen Dajmbakelser. Naturligtvis hade vi separata viner till de olika rätterna. Vi hade en alldeles utmärkt kväll och jag somnade vid 21 när jag nattade sonen. Ibland blir man ju bara sååå trött. Hoppas ni haft en minst lika trevlig påsk som jag.Foto: Privat

I morgon åker jag och sonen tillbaka till stan och vardagen. Det har varit skönt att få ha lite ledigt, nu är det bara att ta tag i skolarbetet igen och lära sig statistik.

Sonens nya hyllor

Jag var tvungen att inhandla dessa hyllor, de är ju så färgglada och fina. Jag fyndade på Ellos, de var på rea. Sedan var det lite mäck att få upp dem på väggen men det läöste sig. Jag tycker de passar bra ihop med hans mattor, lite samma färger. Han fick ett nytt sängbord också i samma gröna förg så nu har han det riktigt fint inne hos sig. Notera min lilla anordning för att hänga galgar med utklädningssaker på (till höger mellan vägghyllan och bokhyllan).


Foto: Privat

Gillar mig själv idag!

Foto: Privat


Jag känner mig smart, snygg, glad och tillfreds med det mesta. Jag har gjort det jag tänkt mig och det har gått utan större komplikationer (råkade spilla lite kaffe på min nya bolero). Undrar varför? Kan ha något att göra med att jag fick sova till halv 8 utan avbrott och sedan äta frukost i relativt lugn och ro innan jag promenerade till skolan. Jag gick till och med en extra sväng hem trots att det snöar lite ute. Det kan ju även vara så att min lilla shoppingrunda igår har gjort sitt till. De byxor jag har på bilden och den lila boleron inhandlades igår. Livet e gött idag med andra ord. I LIke!! Fler sånna här dagar tack.

RSS 2.0